A l’ombra de lladoner

El passat 28 de Novembre, a l’Aula Magna de l’Escola Municipal de Música “Victoria del Àngels” vam presentar un concert que vam titular “Cançons a l’ombra del Lladoner”, en referencia al cicle de cançons d’Eduard Toldrà.

Vam proposar endinsar-nos en un viatge oníric centrat en el mestre Eduard Toldrà i el seu cicle de cançons A l’ombra del lledoner en versió coral, soprano i cor. Un viatge que va començar ara fa un segle amb el moment àlgid de la cultura catalana i que va trobar en Toldrà un dels seus màxims exponents. Toldrà va ser l’artífex del renaixement de la música catalana a principis dels anys vint. En aquest concert vam voler retre homenatge al compositor català, a la tradició coral del país i al Grup dels Vuits (grup de compositors catalans que va néixer amb amb la idea de fer una música de profunda arrel catalana de projecció internacional i amb una clara voluntat d’agrupació generacional que va fer de pont entre la generació noucentista i la generació perduda arran del franquisme). Igualment, vam presentar els antecedents immediats de Toldrà destacant l’obra d’Antoni Nicolau, i la posterior continuïtat del moviment amb l’obra de Manel Oltra.

Per aquest viatge, vam comptar amb la col·laboració de la soprano Júlia Farrés-Longueras i del pianista Eloi Jové.

DSC_0106

I aquí us deixem una mostra del concert perquè pogueu escoltar com van sonar algunes obres: Les tres nintetes i Muntanyes del canigó

 

PROGRAMA DEL CONCERT

Dotze cançons tradicionals catalanes               Manel Oltra

Els tres tambors, el Comte Arnau, La filla del marxant, Les tres ninetes, Muntanyes regalades, El bon caçador, El mariner, la gata i el belitre, La cançó del lladre, El fadrins de Sant Boi

La mort de l’escolà                                                  Antoni Nicolau

A l’ombra del lledoner                                           Eduard Toldrà

A l’ombra del lledoner, Cançó de grumet, Festeig, Cançó de bressol, Maig, La vida de la galera, Menta i farigola, Vinyes verdes, Cançó de comiat

INTÈRPRETS

Cor Aulos

Julia Farrés-Llongueras, soprano

Eloi Jové, piano

David Folch, director