Carmen de Bizet

Carmen 3

El passat 14 de Febrer de 2015, dins la programació regular del Teatre Auditori de Sant Cugat, el Cor Aulos va tenir el goig de participar en la versió concert de l’òpera Carmen de Bizet que va preparar l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

 Carmen és una Opéra comique en quatre actes, amb llibret d’Henri Meilhac i Ludovic Halévy basat en la novel·la de Prosper Mérimée. Quan Prosper Mérimée va donar al món l’any 1845 el mite de Carmen la gitana, va esdevenir immediatament la femme fatale, la dona independent que trenca totes les barreres imposades pels homes, el vers blanc que posa en perill les normes d’una societat burgesa i patriarcal. Carmen, obrera, marginal, seductora, viu i estima com vol, i està abocada a la tragèdia pel seu sentit radical de la llibertat. L’oficial Don José està obsessionat amb ella. Ha confós la promesa d’una nit d’amor amb un jurament d’amor etern. Per ella s’endinsarà en un món violent sense llei.

 Es va estrenar el 1875 a l’Opéra Comique de París, i contràriament al que es pugui pensar, no va ser un èxit. Com diu Josep Farré, director de l’espectacle “quan es va estrenar Carmen, la música era massa avançada i no s’entenia. Estudiant la partitura veus que hi ha molts acords que són típics del jazz i això es va escriure quan encara no existia la música de jazz”.

Carol Garcia i Josep Fadó van donar vida a la Carmen i a Don José, respectivament , i van arrencar els aplaudiments d’un públic entregar en diverses ocasions. A nivell coral, el concert va comptar també amb la participació de Cor Infantil Sant Cugat, de la Coral La Lira així com d’alguns cantants del cor de l’Òpera de Sabadell.

Tot i ser un concert que es va haver de preparar amb poc temps, l’intens treball va donar els seus fruits i tant des de dalt de l’escenari com des del públic tothom el va gaudir molt.

Agraïm doncs a l’Orquestra Simfònica Sant Cugat l’oportunitat d’haver pogut participar en aquest projecte i esperem poder continuar col·laborant en el futur.

Fitxa artística del concert:

 Orquestra Simfònica Sant Cugat
Director: Josep Ferré

Solistes:
Carol Garcia, Carmen – Josep Fadó, Don José – Júlia Farrés-Llongueras, Micaela – Toni Marsol, Escamillo – Laura Brasó, Frasquita – Inès Moraleda, Mercedes – Marc Pujol, Zuñiga.

Cor infantil Sant Cugat
Elisenda Carrasco i Oriol Castanyer, directors

Coral La Lira
Eloi Jover, director

Cor Aulos
David Folch, director