Una mirada enrera de Paco Viciana

exili3

El passat 19 de Desembre de 2014, el Cor Aulos va participar en l’estrena de l’obra Una mirada enrera de Paco Viciana a l’Auditori de Girona.

Una mirada enrere és el recull de peces musicals que va presentar el compositor Paco Viciana per homenatjar la Catalunya que va resistir a la bogeria feixista d’aquella època.

El concert va incloure una Obertura per Orquestra i dues dues obres de caràcter històric, Homenatge a Catalunya i Exili, que van anar acompanyades d’una projecció d’imatges en una gran pantalla, i finalment com a bis es va estrenar també l’obra Les ones del cor, també de Paco Viciana.

A més del Cor Aulos, el projecte va comptar amb la participació de la Coral Càrmina, el Cor Gran de l’EMMB, la Coral Geriona Juvenil, el Cor Geriona, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la mezzosoprano Titón Frauca, sota la direcció musical d’en Jordi Piccorelli.

Va ser un concert molt emotiu per la forta càrrega històrica i reivindicativa, i també per la presencia d’alguns d’aquells exiliats durant l’any 39. Ens va fer una especial il·lusió tornar a cantar sota la direcció de Jordi Piccorelli, que va ser el fundador i director del Cor Aulos durant 20 anys.

Sens dubte una molt bona experiència que esperem que tingui continuïtat i pugui arribar a més poblacions catalanes!

exili2